Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Η λιμουζίνα του Ομπάμα

Μοιάζει με αυτοκίνητο που θα ζήλευε και ο Τζέιμς Μποντ. Η μαύρη αστραφτερή Cadillac, το "κτήνος" όπως ονομάστηκε, είναι το πιο ασφαλές όχημα που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τον Μπαράκ Ομπάμα από τις 20 Ιανουαρίου.
Όπως έγινε γνωστό, θα έχει αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδικό σύστημα το οποίο θα σφραγίζει το εσωτερικό του αυτοκινήτου για το ενδεχόμενο επίθεσης με χημικά. Το σύστημα αυτό θα συνοδεύεται και από αυτόματη παροχή οξυγόνου. Τα ελαστικά του, ακόμη κι αν γίνουν στόχος επίθεσης, επιτρέπουν στον οδηγό να συνεχίσει την οδήγηση χωρίς πρόβλημα.
Αν και ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν πως το επίπεδο ασφάλειας για το οποίο διακρίνεται καθώς και τα συστήματα κωδικοποιημένων επικοινωνιών που διαθέτει, καθιστούν τη μαύρη Cadillac του Ομπάμα το πλέον προηγμένο όχημα από άποχη προστασίας και τεχνολογίας στον κόσμο.
O εκπρόσωπος της κατασκευάστριας General Motors, Ντέιβιντ Κάλντγουελ, επισήμανε ότι το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε με βάση τις προδιαγραφές που έθεσε η αμερικανική κυβέρνηση. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι κάποια κομμάτια στο εσωτερικό της καμπίνας θα είναι χειροποίητα και θα θυμίζουν...έργα τέχνης.
Το "κτήνος" θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, κατά την παρέλαση που θα ακολουθήσει την ορκωμοσία του Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: