Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Άλλη μια κραυγή αγωνίας για την οχλοκρατία


Πέρασαν έξι ημέρες από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όπου συνέβησαν αυτά τα πραγματικά τραγικά γεγονότα για τη χώρα μας. Όλες αυτές τις ημέρες αποφασίσαμε να παραμείνουμε αμέτοχοι, να παρακολουθούμε και να μελετούμε απλώς τις εξελίξεις. Ακούσαμε και είδαμε πολλά. Όταν όμως λέμε πολλά εννοούμε πάρα πολλά. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι είμαστε ένας λαός που πραγματικά δεν σκεφτόμαστε καθόλου τον διπλανό μας. Τον συνάνθρωπο μας. Τον κόπο του άλλου. Και δυστυχώς δεν σεβόμαστε τίποτα και κανέναν.
1. Πρώτα απ'όλα θεωρούμε κατα την ταπεινή μας γνώμη ότι δείγμα σεβασμού για το παιδί που σκοτώθηκε θα ήταν η απόλυτη σιωπή, οι ειρηνικές πράξεις και η απάντηση όλων των ελλήνων για το κράτος μας ( εννοούμε όλα τα κόμματα της βουλής ) την ημέρα των εκλογών.
2. Παρακολουθήσαμε να μιλάνε για ένα δολοφόνο αστυνομικό, οποίος έτσι ξαφνικά και χωρίς κανέναν λόγο και αιτία δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα παιδί που πραγματικά δεν έφταιγε σε τίποτα.
3. Στη συνέχεια είδαμε έναν μενόμενο όχλο αποτελούμενο από αναρχικούς, αντιεξουσιαστές, πλουσιόπαιδα, φτωχόπαιδα, αλβανούς, πακιστανούς, ουκρανούς, πολωνούς, τούρκους, και πραγματικά κάθε καρυδιάς καρύδι να σπάνε, να καίνε, να λεηλατούν, να πλιατσικολογούν, να κλέβουν και να στερούν από κάθε Έλληνα πολίτη το μεγαλύτερο αγαθό, όπως συνηθίζεται να λέγεται, την δημοκρατία του. Μπόρεσε... κανείς από εσάς τις τελευταίες μέρες να κατεβεί στο κέντρο της Αθήνας, αν βέβαια δεν ήταν αστυνομικός, διαδηλωτής, αλήτης, ρεπόρτερ...?
4. Ειπώθηκε ότι αυτοί που χάσανε τα μαγαζιά τους δεν ήταν και φτωχοί άνθρωποι οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα για αυτούς.
5. Επίσης για ακόμη μία φορά αρχίσαμε να κατηγορούμε χωρίς να έχει βγεί κάποιο πόρισμα, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η αλήθεια, χωρίς να ξέρουμε πραγματικά τι μας γίνεται. Γιατί ο αστυνομικός τράβηξε όπλο ( που πραγματικά το αναγνωρίζουμε ήταν λάθος ενέργεια ) ? Τι έκαναν η ομάδα των νεαρών στα εξάρχεια δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ? Πώς πέθανε ο Αλέξανδρος ? Πού είναι τα άλλα παιδιά της παρέας του ? Τι έχουνε να μας πούμε τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο χώρο ? Τι έχουν να μας πούνε άνθρωποι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ?
Τι έχουνε να μας πούνε οι περαστικοί ? Παρα μόνο βιαστήκαμε για ακόμη μια φορά να καταδικάσουμε και να βγούμε στο δρόμο για να τα σπάσουμε όλα. Να τα ρημάξουμε και να μη μείνει τίποτα.6. Πολιτικοί όλων των παρατάξεων και κινημάτων άρχισαν από την πρώτη κιόλας στιγμή να χρησιμοποιούν αυτόν τον γνωστό σε όλους ξύλινο λόγο για να χρησιμοποιήσουν το άτυχο συμβάν προς όφελος τους, για ψηφοθηρικούς λόγους. Να πέσει η κυβέρνηση ακουγόταν από πολλούς. Μήπως αυτός ήταν τελικά ο λόγος που έγιναν όλα αυτά? Απλώς αναρωτιόμαστε.
7. Είδαμε σε αναρχικά blog το βίντεο όπως το παρουσιάσανε από ένα κινητό σε ένα μπαλκόνι. Στο βίντεο φαίνονται δύο αστυνομικοί στο βάθος, δεν είναι η διαστάυρωση όπου έγινε το συμβάν, δεν φαίνεται πουθενά το περιπολικό που ήταν σταθμευμένο στο άλλο τετράγωνο μπροστά από τα ΜΑΤ, δεν φαίνεται ο Αλέξανδρος και η παρέα του, δεν φαίνεται το πλήθος, και απλώς ακούγονται δύο φτιαχτοί πυροβολισμοί. Οι πυροβολισμοί όμως, σύμφωνα με τους δύο αστυνομκούς αλλά και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν τρεις.
8. Φτάσαμε πραγματικά στο σημείο να μην ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Όμως στενοχωρηθήκαμε με την αντίδραση της νεολαίας μας. Αν η νεολαία μας πρέπει όταν καταπιέζεται και όταν νοιώθει ότι αδικήθηκε να βγαίνει στους δρόμους και να καίει τα πάντα, τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είμαστε άξιοι για τις καταστάσεις που έρχονται και που δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.
9. Στη συνέχεια των ημερών θα σας παρουσιάζουμε και τι γράφουνε τα αναρχικά blog τις τελευταίες μέρες. Πως έχουν πάρει το όλο θέμα, και από ποια πλευρά κοιτούν τα πράγματα.
10. Πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αναθεωρηθούν πολλά και να κοιτάξουμε επιτέλους να διορθώσουμε κάποια πράγματα από τα θεμέλια τους. Δυστυχώς η νέα γενιά έχει γαλουχηθεί με ιδέες και αντιλήψεις που είναι λάθος. Και αυτό όσο περνάν τα χρόνια θα διαιωνίζεται προς κακό της ανάπτυξης και της ευημερίας της πατρίδας μας.
11. Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις σε όλους αυτούς που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν, να σπάσουν και να κάψουν όλη την Ελλάδα.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ στα περιστατικά που έγιναν στα ΗΜΙΑ??

ΠΟΥ ΗΤΑΝ στα περιστατικά του Σολωμού-Ισαάκ στα κατεχόμενα?

ΠΟΥ ΗΤΑΝ στις προκλητικές δηλώσεις των Σκοπιανών?

ΠΟΥ ΗΤΑΝ στις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων?

ΠΟΥ ΗΤΑΝ στις προκλητικές δηλώσεις των Αλβανών?
ΠΟΥ ΗΤΑΝ όταν κάθε μέρα δολοφονείται ένας αθώος από έναν εγκληματία?


ΠΟΥ ΗΤΑΝ όταν κάθε μέρα έχουμε τουλάχιστον ένα νεκρό από αυτοκινητιστικό δυστήχημα?

ΠΟΥ ΗΤΑΝ και ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ όταν κάθε μέρα όλος ο πλανήτης και όλοι οι πολιτικοί της χώρας υποτιμούν την νοημοσύνη μας?
Αυτά τα ολίγα από εμάς, τα συλληπητήρια μας στις οικογένεις του Αλέξανδρου και του αστυνομικού και τα συλληπητήρια μας σε όλους εμάς που είμαστε "αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ".
Πηγή:taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: