Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΒΑΒΟΥΡΟΠΑΤΑΤΕΣ


Τελικά όταν τα αρσενικά εκεί γύρω στα σαράντα περνάνε την κλιμακτήριο τους όλη η φύση λες και τους κάνει πλάτες για να ξεκαρδίζεται όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός.
Οι πρώτοι που την πληρώνουνε είναι τα παιδιά τους. Ειδικά τ’ αγόρια. Εκείνο το «όταν ήμουν εγώ στην ηλικία σου ξέρεις τι έκανα;» πάει σύννεφο, άσχετα αν ήταν το ίδιο βουτυρομπεμπέδες όπως και οι γιοι τους. Μήπως τα παιδιά μπορούν να αποδείξουν τίποτα από τα λεγόμενα του μπαμπά όντας τότε αγέννητα;!!!… Απλά σε κουβέντα να βρίσκονται οι μπαμπάδες.
Το άλλο απίθανο που ξεφουρνίζουν είναι το « Εμείς πιστεύαμε σε κάτι, δουλεύαμε, αγωνιζόμασταν (και όλα αυτά τα ηρωικά που λέει η γενιά των 40δων) ενώ εσείς τίποτα…». Εξωφρενικό δεν είναι όταν το παιδί κοιτάζει γύρω του και βλέπει στάχτη και μπούρμπερη να τάχει κάνει η γενιά του μπαμπά του;. Φταίει δηλαδή το παιδί αν θα του ρίξει μπουκέτα ξύλου και κορνέδες;…
Ή εκείνο το κουλό « Ξέρεις ρε τί στρατό έκανα εγώ και τί σύνορα μέτρησα, ενώ εσύ πας σε ένα στρατό κολέγιο, ούτε οι πρόσκοποι δεν ήταν έτσι την εποχή μου !...». Τί λες ρε μεγάλε μπαμπά με τη χοντρή μούφα που του ρίχνεις του παιδιού…Ξέχασες που και εσένα η μαμά σου και ο μπαμπάς σου προσπαθούσαν να βρουν βύσμα καραβανά για να σε βολέψουνε δίπλα στο σπίτι;… Δηλαδή ξαφνικά όλα τα παιδιά προτού βγουν στη ζωή έκαναν τις κοινωνικές συνθήκες το μπάζο που είναι;!!!... Και δεν φταίνε καθόλου οι προηγούμενες γενιές;… Για κόψε κάτι ρε μπαμπά- υπό την κλιμακτηριακή επιρροή- και μην ανεβαίνεις στον Όλυμπο προσπαθώντας να αποφύγεις τις ευθύνες σου απέναντι στο γιο.
Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα οι συγκεκριμένοι μπαμπάδες να σκέφτονται πριν να μιλήσουν και όχι αφού μιλήσουν να σκέφτονται. Ας σκεφτούν ότι πάρα πολλές από τις υπερβολές που λένε στα παιδιά τους, τους δημιουργούν ανασφάλειες και υποβιβάζουν τους εαυτούς τους στα μάτια των παιδιών. Ποτέ κανείς, λέγοντας υπερβολές, δεν έσωσε τον ανθρώπινο πολιτισμό και το βαικό του κύτταρο που είναι η οικογένεια.
Πηγή:Ελληνικό καφενείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: